Want to make creations as awesome as this one?

Floorplan of the LIPA LRC with some suggested changes

Transcript

LRC Level 2

LRC Level 3

Level 3 - Music, film, dance and plays collections. Suggestion - Relocate this collection into the L2 ICT area. Use the resulting space to create a new social study area. This could incorporate 'pods' or similar.

Level 3 - Popular social study area. Suggestion - Use remains the same.

Level 3 - Fire exit. Opens onto large lift. Only accessible entrance to L3. Providing access to L3 books, social study and IT area/quiet study. Suggestion - Automatic doors, improve lighting & signage, install 'Ring' style doorbell for assistance.

Level 3 - ICT drop-in, quiet study area. Useful for those wishing to use complex software such as Sibelius. Suggestion - Use remains the same. Improve furniture. Some sound proofing required (such as a floor/ceiling glass barrier along the balcony?).

Level 2 - Staff work area, & student facing issue desk/reception. Suggestion - Remove desk & relocate staff. Use space as a cafe-style study area, spilling through 'history corner' into the foyer. Blur the divide between the LRC and wider building.

Reception area, print facilities. Suggestion - Move staff area across to here. Facing the entrance will create a more welcoming experience, and free up the existing staff area/history corner to be reconfigured as an entrance/informal study area.

Level 2 - Contextual studies, academic skills, management, sound technology, art, costume & filmmaking book collections. Scores & DVDs. Level 2 - Fire door, exiting to corridor & atrium L2 bridge.

Level 2 - Quiet study & ICT area. Corridor dividing this area from the L2 book collections can be seen through the glass fire door shown. Suggestion - Move L3 book stock into here. Remove the dividing corridor enabling the LRC to flow through.

Level 2 - Main foyer and 'History Corner' looking to the LRC entrance. Suggestion - Remove 'History Corner' and glass partitions, enabling users to walk in through the resulting space.

Level 2 - Atrium bridge with L2 entrance shown. Suggestion - Could become an alternative entrance to the LRC. Enhance the area with some relaxed furniture, displays etc.

LRC Level 2

LRC Level 3

Level 3 - music, film, dance and plays collections.

Level 3 - Popular social study area.

Level 3 - Fire exit. Opens onto large lift. Only accessible entrance to L3 for anyone unable to use the LRC's spiral staircase. Providing access to L3 books, social study and IT area/quiet study.

Level 3 - ICT, quiet study area. Provides drop-in access to PCs. Particularly useful for those wishing to use complex software such as Sibelius, Wysiwyg etc.

Level 2 - Staff work area, and student facing issue desk/reception.

Level 2 - reception and display area. Printer/copier.

Level 2 - Contextual studies, academic skills, management, sound technology, art, costume & filmmaking book collections. Scores & DVDs. Level 2 - Fire door, exiting to corridor & atrium L2 bridge.

Level 2 - Main foyer and 'History Corner' looking to the LRC entrance.

Relocate the L3 book stock into this area (currently L2 ICT/quiet area).

Relocate the L3 book stock into this area (currently L2 ICT/quiet area).

Join the two L2 sections (2.11 & 2.12) of the LRC together, enabling students to walk through. Knock through the walls encompassing the corridor into the LRC. If no knock through is possible, open out the existing door frames to their full width. Add turnstile or similar, plus security sensor pads and a possible self service terminal to both ends of the corridor.

Level 2 - Corridor divides the LRC into two. L2 books/L2 ICT areaSuggestion - Join the two Level 2 sections of the LRC together, enabling students to walk through. Knock through the walls shown above, or open out the existing door frames to their full width.Move the L3 book stock into the current L2 ICT area, keeping all physical collections on a single level and improving accessibility. Add turnstiles or similar, security sensor pads and a possible self service terminal to both ends of the corridor. This would create new entrances to the LRC and encourage the flow of users through the space.