Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

2020/2021

Еразмус + & еТвининг проекти

Благодарение на овој проект учесниците имаа можност да стекнат нови пријателства од европските земји, да научат повеќе, да се стекнат со нови вештини и да разменуват добри практики и искуства.

Kлучна акција КА101: Учење преку индивидуални мобилности

Info

Координатор на проектот е СОУ Ѓорче Петров, Крива Паланка, партнери: ССОУ Наце Буѓони, Куманово и РЦСОО Моша Пијаде, Тетово. Партнер – домаќин: Невладина организација WE ARE Lda. Povoa de Varzim, Португалија

Kлучна акција КА102: Work based learning – Учење преку работа

Info

Во рамки на проектот се организираа повеќе онлајн состаноци со партнер земјите Германија, Белгија и Бугарија.Овие Еразмус денови гизапочнуваме со повик замобилност на ученициво Бугарија.

Kлучна акција КА229: Yes Europe 3 – младите студираат и работат во Европа

Info

национална ознака за квалитет

наградени со

еТвининг проекти

6 Национални ознаки за квалитет

Global Tour Bus

Countries involved: Albania, Austria, Azerbaijan, Belgium, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Estonia, Finland, France, Georgia, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Jordan, Latvia, Lebanon, Lithuania, Malta, Netherlands, North Macedonia, Norway, Poland, Portugal, Republic of Moldova, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Tunisia, Turkey, Ukraine, United Kingdom

Bully Free Zone

Countries involved: FranceNorth Macedonia,RomaniaTurkey

Climate Warriors

Countries involved: AustriaNorth MacedoniaRomaniaSpainTurkey

HOLIDAYS WITHOUT BORDERS!

Countries involved: Germany, Italy, Malta, North Macedonia, Portugal, Romania, Spain

+ info

European jobs for you (th)

Countries involved: Croatia, Germany, North Macedonia, Poland, Portugal, Spain

+ info

eTwinningreen4u

Countries involved:Croatia, Italy, Lithuania, North Macedonia, Portugal, Spain, Turkey

+ info

"Сами можеме да сториме малку, заедно можеме да направиме многу"

Хелен Келер